Miért van szükségünk lakberendezőre?

2019.06.25

Egy építkezés vagy akár egy felújítás is igen nagy fejtörést okozhat, legyen szó akár csak egy fürdőszobáról, konyháról, nem is beszélve egy egész lakás vagy ház esetéről. Nagyon sok esetben megkönnyíthetjük a saját és szakembereink munkáját is egy látványtervező/ lakberendező segítségével.

Mit teszünk egy felújításnál?

  • Jobb esetben elindul a helyiség felméricskélése egy centivel, pár papírral. Megindul a tervezgetés néhány kockás papíron, megpróbáljuk elképzelni, hogy férnének be azok a dolgok amiknek be kellene...
  • Egy kis nézelődés az interneten és már talán meg is van az elképzelésünk, hogy mit szeretnénk, vagy nem... Neki indulunk szét nézni a piacon, talán még mindig az elképzeléseinket követve. Sokszor már a nézelődésnél elfáradunk, elveszünk a sokszor hatalmas választékban.
  •  Ha eljutunk addig, hogy beszereztük az anyagokat, talán még mestert is sikerült találnunk, aki elvégzi a munkát (ha szerencsénk van szépen, igényesen dolgozik), a végeredmény lehet hogy mégsem teljesen olyan lett, amit elképzeltünk...

Miben lehet segítségünkre a látványtervező/lakberendező?

  • A tervezés megkezdésénél pontosan felméri az átalakítandó vagy akár készülő félben lévő helyiséget/helyiségeket. Meghallgatja az elképzeléseket, igényeket; kitérve a berendezési tárgyakra, szín és anyag használatra esetleg, és természetesen az anyagi keretre.
  • A látványtervekkel egy teljesen valósághű képet kaphatunk elképzelésünkről, akár egy VR szemüveg segítségével körbe is járhatjuk majdani lakásunkat. 
  • A látványtervek után szinte minden esetben ráébredünk számos hibára, amit szerencsére a terveken nagyon könnyen módosíthatunk. Ennek segítségével nagyon könnyen megtalálhatjuk a legkényelmesebb és legjobb elrendezést, térkihasználást. Az elképzelt szín és hangulatvilágot is tökéletesíthetjük, vagy akár a kigondolt burkolatokat is teljes egészében lecserélhetjük.
  • A tervek véglegesítésével egy anyagkalkuláció is készül, aminek segítségével pontosabb képet kaphatunk előre az anyagiakról, illetve segít, hogy ne vegyünk meg a kelleténél jóval több anyagot, mint ami szükséges.
  • A kivitelezésnél a mesterek szinte teljesen biztos hogy örömmel fogadják a látványterveket elképzelésünkről, ezzel megkönnyíthetjük az ő munkájukat is, és mi is nyugodtabbak lehetünk, hogy azt látjuk viszont a valóságban, amit a terveken is.

Ne féljünk tehát lakberendező segítségét kérni, bármilyen kis felújításról is legyen szó, hiszen a saját dolgunkat könnyíthetjük meg!